Over mij

Mijn naam is Sylvester Nzoka. Ik ben in Kenia geboren en heb meer dan 25 jaar ervaring in de keuken.

In Kenia heb ik de koksopleiding in Nairobi gevolgd en het vak daadwerkelijk geleerd in de grote toeristenhotels van Mombasa. 

Tevens heb ik als kok gewerkt op een kleinschalig cruiseschip dat vanaf Mombasa via de Seychellen naar Zuid Afrika voer.
Vervolgens heb ik als chef-kok gewerkt in een aantal toprestaurants aan de Keniaanse kust.
In het laatste restaurant, "Ali Barbour & the Fourty Thieves”, een restaurant in Diani Beach, kwam ik mijn vrouw tegen. 
Een Nederlandse die op dat moment voor een paar jaar in Kenia werkte.
 
Inmiddels woon ik nu al ruim 10 jaar in Nederland met mijn gezin en heb in die tijd in verschillende restaurants in Drenthe gewerkt. 

Ik ben voor mezelf begonnen als "thuiskok” zodat ik al mijn ervaring en creativiteit kwijt kan. Daarnaast is het veel persoonlijker dan werken in een restaurant. Door de wensen van de klanten en het gebruik van eerlijke producten  kan ik voor een heerlijke culinaire ervaring zorgen!

Waarom Dawa?

Dawa betekent in het Kiswahili medicijn of iets wat het welbevinden bevordert.
Daarnaast is het de naam van een drankje wat de dorst lest, waar je van opfrist en de smaak verhoogt. Simpelweg DE cocktail om je maaltijd mee te beginnen.
"Dawa Culinair” dus: de garantie om je een heel stuk beter te voelen nadat je het geproefd hebt!

 
Powered by webXpress